12:30

Lohärads IF Röd

Referat: IK Sirius FK U14 - Lohärads IF Röd

Idag spelade vi mot IK Sirius på Sävja IP och det var inte på konstgräs utan på naturgräs. Det var ett mycket bra väder, kanske lite för varmt och spela fotboll i. Men man skall inte klaga när solen visar sig.

Det kändes sådär innan matchen, många var trötta. Det kändes lite lamt och segt. Innan match pratade vi mycket om uppträdande och attityd. Samt att vi skulle spela vårt spel, och våga.

Vi började inte bra i matchen, vi slarvade. Sirius tog tag i spelet direkt och visade att de ville göra en bra match idag.
Redan i den 4:e minuten gjorde Sirius 1-0, på en kontring. Vi tog inte hand om 2:a vågen på vår frispark, så då kontrade Sirius istället. Samt att hemjobbet var sådär.
Vi börjar sakta spela bättre och flyttade spelet upp på deras planhalva, nu börjar vi känna igen killarna.

I den 14:e min gör vi 1-1, Anton lägger en hörna som hamnar hos Kalle strax utanför bortre stolpen, som på något vis får den snett bakåt till Jocke som dunkar in den. Det kändes rättvist med 1-1. Nu såg man att våra killar började ta för sig på hela banan. Vi rullar bollen bättre och bättre.
I den 17:e min gör vi 1-2, Max vinner bollen strax utanför deras straffområde, och istället för att dribbla lägger den bakåt till Berga som skjuter den över deras målvakt. Mycket snyggt skott av Berga, äntligen utnyttjar han sitt skott. Sirius tar timeout i den 18:e minuten. vändningen blev snabb av oss från 1-0 till 1-2.

I den 25:e min fäller deras målvakt Jocke, alla tror att det är frilägesutvisning, men deras målvakt får gult kort. För dagen var det två stycken domare, de hade dubbelbokats. De båda var duktiga.
I den 27:e min gör vi 1-3, genom Berga. Vilket skott, från strax utanför deras straffområde.
I den 35:e min gör vi 1-4, genom Ralle. Berga vinner bollen mitt på plan, slår den ut på högerkanten på yta, där kommer Ralle som lägger den rakt i djupet till Jocke som kommer löpande. Jocke vänder och lägger den bakåt till Ralle som skjuter den över deras målvakt.

I första halvlek var vi mycket effektiva, vi gjorde mål på våra chanser. Vi saknade eget spel, vi fick inte igång våra centrala mittfältare. Sen blev laget ibland lite onödigt långt.

I halvtid pratade vi mycket om att vara skärpta från början eftersom vi visste att Sirius kommer att sätta fullt fart framåt från början. De kändes heta idag, och 1-4 var för stora siffror.

Därför kändes det mindre bra att vi släpper in 2-4 i första minuten (36:e min) av andra halvlek. Inte bra kan man säga. Sirius var det bättre laget i början av andra, de spelade en bra fotboll. I den 45:e min gjorde dom 3-4. Vart var markeringen på den fasta situationen? Vi måste bli klart bättre på det.
Kändes som om Sirius stundtals skulle få in en boll, men vi höll undan och vann matchen. Sirius var det bättre laget.

Fast vi hade mindre bra spel idag så skall killarna har beröm för att vi krigade och kämpade hela matchen. Vi visade att vi kan vinna trots att vi inte är det bästa laget på plan. Vi gjorde en bättre första halvlek än andra.

+ till Berga för två kanon fina mål. Fortsätt och skjut!!!

Tack till Sirius för en bra match. Tack till domarna.